Начало / НОВИНИ / / Вижте изложбата на Роден в София

НОВИНИ

Вижте изложбата на Роден в София

До 15 септември 2014 г. продължава изложбата „Метаморфози" с 80 скулптури и 20 акварелни рисунки на великия Огюст Роден, наредена в Националната художествена галерия в София. Вече 32 000 ценители на изкуството са я посетили.

Влизането за хора с увреждания е безплатно, срещу предоставяне на копие на решение на ТЕЛК, а за пенсионери, копие на решение от НОИ, като входът е 3 лв. Има и облекчение за инвалидите - от партера се взима асансьор, с който безпроблемно стигате до 2 етаж, където е разположена изложбата. Ако се уморите, можете да поседнете на канапетата, които са налични в почти всички зали.

Рекордният брой посетители нарежда изложбата сред най-запомнящите се и знакови културни събития на 2014 година у нас. Всички творби са от колекцията на Музея „Роден" в Париж, те са от личната сбирка на скулптора, завещана на френската държава.

В Националната художествена галерия са творбите "Мислителят", "Ева", вдъхновена от "Робите" на Микеланджело, "Свети Йоан Кръстител" и монументална версия на "Крачещият мъж", отлята от бронз, с тегло над половин тон. Творбите "Минотавърът", "Ирида" и "Кентавърката" също са показани в галерията.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...