Начало / НОВИНИ / / Обещаващи резултати при експериментален метод за лечение на множествена склероза

НОВИНИ

Обещаващи резултати при експериментален метод за лечение на множествена склероза

Обещаващи резултати при експериментален метод за лечение на множествена склероза

Група американски, швейцарски и германски учени откриха метод за лекуването на множествена склероза, без да се потиска тяхната имунна система. Резултатите от тяхното изследване се публикувани в списанието Science Translational Medicine, пише БГНЕС.
При множествената склероза имунната система разрушава миелина, от който се състои изолиращата обвивка на нервните влакна. Без миелин нервите по-лошо предават сигнала, което води до различни последици от леко изтръпване на крайниците до парализа и слепота. Съществуващите методи за лечението на множествената склероза потискат имунната система на пациента, правейки я уязвима за болести. "Нашият метод за лечение спира автоимунна реакция и предотвратява активирането на нови автоимунни клетки. При това нашият подход не отслабва имунитета като цяло", заяви Стивън Милър от Медицинското училище Фенберг на Северозападния университет /САЩ/.
Милър и неговите колеги са обединили белите кръвни клетки на болните с антигени – белтъци, от които се състои миелина и на които имунната система реагира като на сигнал за унищожаване – и са ги вкарали в организма. В изследването са участвали само девет пациенти. Целта на учените е била да потвърдят безопасността на този метод. Изследването е показало, че колкото по-голяма е била дозата, която е получавал пациента, толкова по-слабо имунната система е реагирала на миелина.
На следващия стадий на клинични изследвания учените трябва да докажат, че техният метод наистина спира развитието на множествената склероза. Тогава той ще може да бъде използван и в борбата срещу други автоимунни и алергични заболявания. За момент опитите с животни показват неговата ефективност срещу диабет тип 1, астма и алергия срещу фъстъци.

Read more: http://america.actualno.com/Obeshtavashti-rezultati-pri-eksperimentalen-metod-za-lechenie-na-mnojestvena-skleroza-news_427095.html#ixzz2ZJIkn5ao
 

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...