Начало / НОВИНИ / / Nuedexta - лекарство одобрено за хората с MS

НОВИНИ

Nuedexta - лекарство одобрено за хората с MS

Nuedexta, лекарство, използвано за подпомагане на контрола върху неконтролируеми емоционални изблици, е одобрен за използване в Европа. Очакванията са той да направи съществено подобрение в ежедневието за хората с MС, които изпитват това състояние.
Nuedexta е одобрен първоначално в САЩ през 2010 г. Сред ползите от лекарството е способността му да намали броят на епизодите на неконтролируеми емоционални състояния при пациентите с МС. Въвеждането в действие на лекарството във Великобритания и Европа, одобрено от Комитета за лекарствени продукти за хуманна употреба (CHMP), ще предостави значително облекчение за хората, страдащи от това състояние, които се нуждаят от подкрепа, за да го контролират.
 

Неконтролирани емоционални изблици при MС
 

Неконтролирани пристъпи на смях или плач, които не са свързани или са непропорционални на емоционалното състояние на човека засяга около 10 % от хората, живеещи с MС. Това е нещо, което може да бъде изтощително, смущаващо и объркващо за пациентите, включително и семейството и техните близки. Известен е като "емоционално освобождаване" е се приема, че е резултат от вреди причинени от МС, свързани с нервите в мозъка, които контролират образуването, модификацията и изразяването на емоции.
 

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...