Начало / НОВИНИ / / Нов апарат в помощ на хората с МС

НОВИНИ

Нов апарат в помощ на хората с МС

Днес, 09.02.2018  г., Асоциацията на хората с МС дари поредния нов апарат за рехабилитация на болница "Свети Наум" в  София. Той е на стойност 36 000 лв.

Към момента общите дарения на модерна апаратура за последните 4 години към болницата от страна на асоциацията възлизат на 200 000 лв. По този начин се изпълнява дългосрочния проект на Асоциацията на хората с МС за създаването на първи рехабилитационен център за хора с МС.

Апаратът за функционална магнитна стимулация TESLA STYM FMS предлага нова, иновативна терапия за облекчение на болката Към момента това е най-мощната магнитна стимулация, предлагана във физиотерапията в европейски мащаби. Апаратът извършва дълбока стимулация на тъканите и няма установени никакви странични ефекти.

Дава много по-добри резултати от електротерапията.

Предназначен е за лечение на остра болка - скелетна и мускулна, при мускулни спазми - хронични и остри, увеличава кръвоснабдяването на тъканите, действа добре при парези и невропатии - двигателни, сензорни, полиневропатни и мононевропатни, възстановяване след обездвижване, рехабилитация след инсулти, при болки в гърба и кръста, при фибромиалгия и както и за стимулация на мускулатурата. Има добре резултати и при установени дегеренативни проблеми на гръбначния стълб.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...