Начало / НОВИНИ / / На 30 май отбелязваме Световен ден за множествената склероза

НОВИНИ

На 30 май отбелязваме Световен ден за множествената склероза

По този повод отбелязването на този ден в България и кампанията под надслов "Ръка за ръка в живота с МС", Фондация "МС Общество - България" организира пресконференция на 30 май (сряда) от 13,00 часа в Park Center Sofia (София, бул. Арсеналски №2), етаж 3


Участници ще бъдат водещи невролози, представители на институциите и пациенти. С


На 30, 31 Май и 1 Юни 2018 г. в Park Center Sofia ще бъде поставена специализирана виртуална МС стая, в която всички желаещи ще могат да научат повече за диагнозата, както и да изпитат всички симптоми, които МС причинява на пациентите.

Множествената склероза е основният нетравматичен фактор, водещ до инвалидизация сред младите хора в световен мащаб. 2,3 млн. души са засегнати от МС по света, 690 000 са болните в Европа. Над 7000 са хората, които водят битка със заболяването в България.

Тази година кампанията за ранно информиране за множествената склероза ще премине под надслов #bringinguscloser и #MSInsideOut целта ѝ е да покаже, че всяка година медицината се приближава все повече до откриването на лечение за тази тежка и водеща до трайна инвалидизация болест.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...