Начало / НОВИНИ / / МЗ ЗАПОЧНА ПРОЕКТ ЗА ЕЛЕКТРОННИ РЕЦЕПТА И НАПРАВЛЕНИЕ

НОВИНИ

МЗ ЗАПОЧНА ПРОЕКТ ЗА ЕЛЕКТРОННИ РЕЦЕПТА И НАПРАВЛЕНИЕ

Министерството на здравеопазването стартира пилотен проект за тестване на електронна рецепта и електронно направление, който е разработен съвместно с Асоциацията на личните лекари, Българския фармацевтичен съюз и съсловните организации, съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов пред парламентарната здравна комисия

 

„Трябва да видим пилотно къде са бъговете и как работи системата. Това ще доведе до отмяна на хартиените носители, което за изпълнителите на медицински дейности е безспорно облекчение, и до много по-ясна и проследима отчетност какво се случва и как се случва“, поясни той.

Министърът допълни, че в понеделник ще разпише стартирането на процедурата по централизирането на обществената поръчка за лекарствата.

Той допълни, че се работи върху поставянето на таван на цените на медицинските изделия, както и по обективизиране на плащанията в НЗОК.

„В момента консумативите са обединени в групи, липсва единична цена. Амбицията на касата и министерството е това да бъде променено при следващото договаряне. На този етап обаче не сме готови да отидем на конкретна централизирана поръчка за медицинските изделия. Има да се извърви още доста път по обективизацията на номенклатурата“, поясни министърът.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...