Начало / НОВИНИ / / MAVENCLAD e одобрена в Англия за много активна рецидивираща МС

НОВИНИ

MAVENCLAD e одобрена в Англия за много активна рецидивираща МС

NHS Англия и Merck постигнаха споразумение, че хората, които отговарят на условията за лечение, могат незабавно да получат достъп до Mavenclad (кладрибин).

Миналата седмица NICE обяви, че Mavenclad е одобрен за лечение за хора с много активна рецидивираща МС. Веднъж одобрено, лекарството обикновено е на разположение на пациентите в Англия в рамките на три месеца. 

В Уелс, Mavenclad ще бъде на разположение като лечение в началото на 2018 г. Mavenclad понастоящем се оценява от Шотландския консорциум за лекарства (SMC). Очаква се решение в началото на 2018 г. Решението за Северна Ирландия трябва да бъде взето през следващите няколко месеца.

За Mavenclad

Mavenclad е модифициращо заболяването лекарство за хора с много активна  рецидивираща ремитираща МС . NICE препоръчва кладрибин да бъде предписан само ако пациента има:

·        бързо развиваща се тежка рецидивираща ремитираща МС (поне две пристъпи през предходната година или

·        рецидивираща ремитираща МС, която е реагирала неадекватно на лечението с друго лекарство, модифициращо заболяването (един рецидив през предходната година и данни за заболяване от ЯМР).

Лекарството се приема като хапче в две лечебни курсове, разделени на дванадесет месеца:

·        Година първа - В първия курс таблетките Mavenclad се приемат в продължение на четири или пет дни последователно в началото на първия месец и след това четири или пет последователни дни в началото на втория месец.

·        Година втора - Вторият курс е направен 12 месеца по-късно и следва същия модел.

При клиничните проучвания е установено, че не е необходимо по-нататъшно лечение на третата или четвъртата година.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...