Начало / НОВИНИ / / Горещините и МС

НОВИНИ

Горещините и МС

Много хора с MS могат да почувстват временно влошаване на техните симптоми, когато времето е много горещо или влажно. В такова времне бива да се правят слънчеви бани, да прегряват от упражнения, или да вземат много горещи душове или вани. Например, някои хора забелязват, че тяхното виждане може да стане неясно, когато са прегрели. Тези временни промени може да доведът дори от много леко повишение на телесната температура (1/4 до 1/2 от градуса), тъй като повишена температура допълнително уврежда способността на демиелираните нерви за провеждането на електрически импулси.

Чрез тест в гореща вана са диагностицирали преди години MС

В продължение на много години, "горещата вана" е била тест, който се е използвал за диагностициране на MС. Пациент, за който се предполага, че e с MС се потапя в гореща вана с вода и появата на неврологични симптоми или тяхното влошаване се приема като доказателство, че лицето е с МС.

Горещите симптоми са с временен характер

Важно е да запомните, че топлината обикновено води само до временно влошаване на симптомите и не предизвиква по-голяма активност на заболяването (демиелинизация или повреда на самите нерви). Симптомите обикновено намаляват бързо, когато източник на повишена температура се отстрани. Хората с MS, които планират да се преместят да живеят в много топъл климат, трябва първо да проверят дали мястото е подходящо за тях. При влошаване на симптомите ще трябва да се откажете.

Стратегии за облекчаване на ефектите от топлината,

Останете в климатизирана среда по време на периоди на висока температура и влажност. Ползвайте климатик, за да помогнете за намаляване на симптомите на MС. Използвайте охлаждащи продукти по време на тренировка или дейност на открито. Носете леки дрехи,  за да "диша” тялото Ви. Студените напитки могат да осигурят временно облекчение. Правете упражненията си в хладнен басейн.

Студът също може да бъде проблем

Някои хора с МС забелязват, че симптомите, особено подвижността им се влошават в студено време. Обикновено се препоръчва, хората с MS, които са чувствителни към температурата, да се опитват да избягват крайностите на горещо или на студено.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...