Начало / НОВИНИ / / Барокамери помагат при анемия и бръчки

НОВИНИ

Барокамери помагат при анемия и бръчки

Влизате за 30 минути в барокамера и докато през прозрачните стени гледате телевизия, приемането на 100% кислород лекува тежки отравяния, незарастващи рани, мениеров синдром или анемия. Не на последно място помага при махмурлук или за изглаждането на бръчки.

Това разказаха лекари от Военномедицинската академия (ВМА) в София, където се намират двете най-нови барокамери. Специалистите припомниха, че хипербарното лечение у нас се прилага от 60-те години на миналия век. А през 80-те ВМА купува своите първи две барокамери. Заради дългогодишното експлоатиране обаче едната престава да функционира, а другата е работила до пристигането на новите две. Във Варна има такава с много места, но не може да се каже, че е терапевтична. А ако се оказва ефект, то той се наблюдава при леки случаи, уточниха специалистите.

Как точно действа хипербарната терапия? По време на сеансите пациентите дишат чистия кислород под налягане до 3 атмосфери. Той насища плазмата и другите физиологични разтвори в организма. По този начин се повишава концентрацията на кислород, получава се силно антимикробно действие, стимулира се активността на централната нервна и на имунната система, зарастват труднолечими рани и се ускорява оздравителният процес на организма, обясниха лекарите от ВМА.

Престоят в барокамерата може да е от 30 до 90 мин, като един курс на лечение понякога е над 10 сеанса. "Основно в барокамерите се лекуват декомпресионна болест (позната още като "болест на водолазите"), отравяния с въглероден окис, въглероден двуокис, с цианиди, гангрени, травматични увреждания, некротични инфекции на меките тъкани, диабетно стъпало, сърдечно-съдови и неврологични заболявания, множествена склероза, дори постинсултни състояния, изгаряния, следхирургични състояния, церебрална парализа, чернодробни заболявания като хепатит, цироза и др.", изброиха специалистите. Те добавиха, че пациентът може да бъде в кома, на изкуствена вентилация и пак да бъде поставен в модерните барокамери.

Освен с лечебна цел, в тях може да влезете и ако искате да постигнете много силен тонизиращ, подмладяващ и имуностимулиращ ефект. С тяхна помощ се подобряват обмяната на веществата и клетъчното дишане, неутрализират се свободните радикали, регенерира се и се подмладява кожата, организмът се зарежда с енергия. Всички останали свободни часове в графика за ползването на барокамерите са на разположение на пациентите, които искат да ги използват с профилактична цел, но срещу заплащане, обясниха от ВМА.
 

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...