Начало / НОВИНИ / / Асоциацията на хора с МС дари модерен апарат на болница"Свети Наум" София

НОВИНИ

Асоциацията на хора с МС дари модерен апарат на болница"Свети Наум" София

На 06.04.2016 г. с договор за дарение, подписан между Десислава Раянова, председател на асоциацията и директора на болницата – акад. Иван Миланов, бе осигурена нова модерна техника – стол за магнитна терапия за решение на проблеми с уринарната инконтиненция, както и с еректилната дисфункция при пациенти с МС.

Дарението е на стойност близо 74 000 лв. и се реализира със съдействието на фирмите - Байер Хелт Кеър, Новартис, Тева фармасютикъл, Евофарма както и други компании.

Проблемите със изпускането или задържането на урина при пациенти с МС е често срещан, което влошава качеството им на живот, а еректилната дисфункция – затруднение често срещано при мъже с МС.

Ето някои допълнителни характеристика на новия апарат –  

Приложение:-

 

императивна и стресова инконтиненция-

 

постоперативна инконтиненция-

 

фекална инконтиненция –

 

хронична тазова болка-

 

оргазмена дисфункция-

 

еректилна дисфункция

 

Терапевтичната процедура е неинвазивна без странични ефекти- не се използват консумативи. Продължителността е от 5 до 40 min- препоръчителна продължителност за сеанс – 20 min- препоръчителен брой процедури на седмица – до 3-

препоръчителен брой процедури за лечебен курс - 18

 

Преди 2 години Асоциацията на хората с МС направи друго дарение на стойност 75 000 лв. на същата болница – Апарат за репетативна транскраниална магнитна стимулация, през който за 1 година минаха повече от 600 пациента.

Пациентите с МС постъпват на лечение с посочените апарати по клинична пътека на НЗОК. В момента се обучават двама медицински специалисти за работа с апарата.

Нашето дарение е в рамките на проекта ни за създаването на Първи център за рехабилитация на пациенти с МС на територията на болница „Свети Наум“ – София. Към момента сме инвестирали близо 150 000 лв. в проекта.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...