Начало / НОВИНИ / / Важно преди зимата

НОВИНИ

Важно преди зимата

На прага на зимния сезон сме - температурите падат и всеки с МС забелязва, че се появяват редица проблеми, за които през топлото време не се сеща.

Говорете с личния си лекар и с невролога, който Ви лекува, за да се прецени дали да си сложите ваксина срещу грип, увеличете приема на витамини – ако искате на хапчета, ако искате наблегнете на плодовете, сега има голям избор.

Бъдете внимателни да не Ви изстиват крайниците – краката и ръцете, защото ще се увеличи спастичността на Вашата мускулатура включително посещенията до WC ще нараснат лавинообразно. Обувайте удобни и топли обувки, съответно топли чорапи и дрехи, в които няма да усещате студа. Полагайте усилия краката ви да са добре затоплени. Иначе дискомфортът ви е в кърпа вързан.

Не стойте на влажно и на студено. Старайте се всекидневното ви меню да е разнообразно. Пийте повече зелен чай, намалете кафето. Редувайте натоварване в работата с почивка, тялото Ви има необходимост от повече време да се възстанови след стрес, напрежение и усилена работа и при смяна на сезоните.

И не забравяйте - движете се – пеша сам, с бастун, с проходилка, няма значение на какъв аксесоар се радвате в ежедневието си -  като не може навън, движете се у дома или по коридорите на офиса, където работите.  

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...