Начало / НОВИНИ / / В пощите пускат безплатен интернет

НОВИНИ

В пощите пускат безплатен интернет

 

.stickyBanner {z-index: 2;padding: 0 10px 10px 10px;} .sticky {position: fixed;left: 50%;top:110px;margin-left: 180px;} .article-sticky-wrapper {float:left;min-height:250px;}
Пускат безплатен интернет в пощите
Снимка: bTV, архив

Служители ще помагат на възрастните хора да ползват електронни услуги


Безплатен безжичен интернет и електронна поща ще може да се ползват в пощите в страната. "Пощите са важна част от дигиталната икономика, не само като участник в електронната търговия, но и като места за достъп до електронни административни услуги и интернет". Това заяви зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов пред участниците в Конференция на министрите, която се организира от Всемирния пощенски съюз в Истанбул, Турция.

„Днес достъпът до интернет става услуга като доставката на ток и вода. Затова в цифровата стратегия на България сме отбелязали, че трябва да се възползваме от пощите като институция, на която хората имат доверие", каза зам.-министърът.

По думите му, станциите в малките населени места могат да служат като центрове за безплатен безжичен интернет, за ползване на електронна поща, телефонни разговори и други.

Валери Борисов заяви, че в пътната карта за електронно управление за периода 2016-2020 г., пощенските станции са определени като точки за достъп до електронни административни услуги. Служителите могат да помагат на възрастните хора без дигитални умения да получават услуги по електронен път, каза още зам.-министърът.

Копирано от standartnews.com

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...