Начало / НОВИНИ / / В Англия признаха, че марихуаната има лечебен ефект

НОВИНИ

В Англия признаха, че марихуаната има лечебен ефект

 
Правителството на Великобритания най-накрая призна, че канабисът има лечебен ефект, съобщава британското издание "Mirror". Новината се оказа малък подарък за всички тежко болни пациенти, прибегнали до марихуаната като крайна мярка за облекчаване на болката.
 
Повечето от тях са диагностицирани с рак. В продължение на години активисти твърдят, че употребата на наркотици от клас Б (вкл. амфетамини, марихуана, кодеин и др.) трябва да се декриминализира. Министерството на вътрешните работи обаче бе категорично "остава незаконно пребиваващи в Обединеното кралство да притежават канабис под каквато и да е форма".
 
Лъчът надежда за промяна обаче дойда от Регулаторната агенция на правителството за лекарства и здравни продукти (MHRA). Агенцията потвърди, че Канабидиол (CBD) оказва благоприятно влияние - "възстановяване, коригиране или промяна" на "физиологичните функции".Все пак притежанието, отглеждането или продаването на канабис остава незаконно на територията на Обединеното кралство. Най-голямото възможно наказание при нарушение е 5 години лишаване от свобода.

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...