Начало / НОВИНИ / / Узакониха канабиса за лек в Ню Йорк

НОВИНИ

Узакониха канабиса за лек в Ню Йорк

Ню Йорк стана 23-ият американски щат, легализирал употребата на марихуана за медицински цели. Този вид марихуана е не става за пушене. Пушенето на канабис остава забранено.

Ню Йорк стана 23-ият американски щат, легализирал употребата на марихуана за медицински цели.Губернаторът на щата Андрю Куомо подписа закон, според който пациенти, страдащи от 10 заболявания, включени в списък, вече могат да използват марихуана, но във вид, който не става за пушене.

„Законът ще помогне да се облекчат страданията на тежко болните хора. Той ще позволи да се извлече максимална полза от марихуаната, като постави използването й под максимален контрол”, заяви Куомо в реч в Нюйоркската медицинска академия.

Медицинската марихуана ще се разпространява от пет частни компании под контрола на медицинските власти в щата Ню Йорк.Рецепти ще бъдат изписвани само на страдащи от рак, СПИН, множествена склероза, болест на Паркинсон, епилепсия, невропатия и някои други тежки заболявания.

В съответствие със закона, болните ще имат право да добавят марихуана в храната си или да я употребяват чрез изпаряване.Пушенето на канабис остава забранено. 

Първият американски щат, легализирал употребата на марихуана за медицински цели, беше Калифорния  през 1996 г.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...