Начало / НОВИНИ / / Специализиран център за лечение на коремните хернии и болки отваря врати в „Пирогов”

НОВИНИ

Специализиран център за лечение на коремните хернии и болки отваря врати в „Пирогов”

Специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болка започва да работи от днес в Медицински център „Пирогов”.  Това съобщиха от пресцентъра на болницата. Той се оглавява от доц. д-р Юлий Ванев.

Създаването на центъра е резултат от факта, че херниите на коремната стена са често срещана група от заболявания в съвременното общество със сериозни здравни, социални и икономически последствия. Те предизвикват влошено качество на живот, инвалидност и усложнения, които могат да засегнат вътрешните органи. Специален здравен проблем представляват херниите в напреднали стадии, при пациенти в напреднала възраст и със съпътстващи заболявания.

Херниите на коремната стена могат да се появят спонтанно или като последствие на прекарани операции, травми или други заболявания, обяснява доц. Ванев. Наблюдават се при всички възрастови и социални групи, но имат познати от специалистите особености, въз основа на което е много важно да бъдат класифицирани и степенувани.

Доказан от съвременната медицинска наука факт е, че най-добри резултати  при лечение на редица заболявания, между които са и херниите на коремната стена, се постигат в болници със значителен опит на лекарите и специално подготвени екипи. Значението на такива центрове се изтъква особено при случай с „големи” и  рецидивни хернии, с усложнения, и при пациенти с други заболявания.

В продължение на повече от две десетилетия колектив от специалисти от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” натрупа огромен практически опит и извърши редица научни изследвания за преимуществата на различните способи и за необходимите процедури за успешното хирургично и нехирургично лечение на херниите и коремната болка, се казва в съобщението на болницата.

 Консултативно-диагностичните прегледи  се извършват в Медицински център „ Пирогов” понеделник, вторник и четвъртък от 14 до 16 часа, а в петък от 11 до 13 часа. Като всеки последен петък на месеца пък прегледите са безплатни и продължават до 16 часа. 

Записвания и информация може да намерите всеки делничен ден на тел. 02/ 9 154 574.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...