Начало / НОВИНИ / / През 2018 г. в САЩ ще изпробват лекарство за МС на основата на канабис

НОВИНИ

През 2018 г. в САЩ ще изпробват лекарство за МС на основата на канабис

MMJ BioScience, филиал на медицинската компания за изследване на канабис MMJ International Holdings , е наел специалист, който да води клинични проучвания,изследващи потенциалните терапевтични приложения на канабиноидите в прогресивна множествена склероза (MS).

Д-р Бианка Уайнсток-Гутман, професор по неврология в Държавния университет в Ню Йорк в Бъфало, е изпълнителен директор на Консорциума за множествена склероза в Ню Йорк . Тя ще ръководи фаза 2 клинични изпитания, които вече са разрешени от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA), с ръководството на Parexel , клинична изследователска организация.

"Съществуват значителни доказателства, които показват, че канабисът може да има редица положителни медицински употреби, включително облекчаване на болката и спазмите при МС", заяви говорителят на компанията Майкъл Шарп в прессъобщение . "Сега сме на път да можем да демонстрираме това в контролирана клинична изследователска среда."

 

Той добави: "Проучването за Фаза 2 е много важен момент в развитието на нашите канабис-базирани лекарства. Тези проучвания ще ни позволят да демонстрираме ефикасност при ограничен брой пациенти и да установим необходимия режим на дозиране и механизми за доставяне, за да осигурим най-ефективното облекчение за страдащите от острата болка и спастичността, свързани с МС.

Това е първото проучване на MMJ за лекарства на основата на канабис, включващи пациенти с МС и свързани форми на силна болка и спастичност. Пациентите ще получават лекарства на основата на канабис .

Проучването, което ще се проведе на няколко места в Ню Йорк, трябва да започне до началото на 2018 г. и ще включва няколкостотин пациенти през следващите 18-24 месеца. Неговата цел е да подготви данни за одобрение от FDA на лекарствен продукт на основата на канабис.

ММД, базирано в Рестън, Вирджиния, се надява да пусне на пазара лекарства, отпускани по лекарско предписание, до 2020 г. Това ще позволи на пациентите от МС и други да получат достъп до медицинските ползи от канабис без нежеланите психоактивни странични ефекти или здравните опасности, свързани с тютюнопушенето.

"Интересът към лекарствения канабис е нараснал доста, тъй като учените откриват все повече ползи от лекарството. По-рано тази година ирландските лекари изразиха подкрепата си за канабис при лечение за МС. Освен това се съобщава , че медицинският канабис е способен да намали невропатичната болка , свързана с МС , и за някои канабиноиди е установено, че намаляват симптомите на спастичност при пациенти с МС.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...