Начало / НОВИНИ / / Пишат закон за пациента

НОВИНИ

Пишат закон за пациента

Написването на Закон за правата на пациента е залегнало в програмата на здравното министерство за следващата година, съобщи за "Труд" министър д-р Таня Андреева.

"Оставили сме този важен закон за 2014-а, тъй като в момента работим по тези за бюджета догодина, занимаваме се приоритетно с Националната карта на спешната помощ у нас и с медицинските стандарти", обясни д-р Андреева. Неотдавна шефката на здравната комисия д-р Нигяр Джафер посочи, че трябва да се обмисли дали да се пише нов закон, или да се подобрят настоящите разпоредби в различните закони по проблема.

Българският лекарски съюз (БЛС) остро реагира срещу изготвената от МЗ Национална здравна стратегия без участието на съсловната организация. "БЛС има подписан меморандум за общи принципи и действия в здравеопазването с БСП и ДПС, който гласи, че в първите шест месеца от началото на мандата съвместно с лекарския съюз ще се разработи и приеме Национална здравна стратегия за периода 2014-2020 г.", пише в становището. И продължава: "В такъв аспект изготвянето на документа без участието на БЛС представлява грубо незачитане на договорености". "Стратегията е поставена на обществено обсъждане, чакаме предложенията на БЛС", казаха от МЗ.
 

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...