Начало / НОВИНИ / / Окуражаващи резултати за възстановяване на миелина при оптичен неврит

НОВИНИ

Окуражаващи резултати за възстановяване на миелина при оптичен неврит

В клинично изпитване на LINGO-1 хора с оптичен неврит, са приемали ново лекарство, което е подобрило нервните сигнали между очите и мозъка. Фаза II клинично проучване, лекарство, наречено BIIB033, при хора  с остра форма на оптичен неврит, участниците получи общо 6т интравенозни инфузии на лекарството на всеки 4 седмици -  общо 32 седмици.

Изследователите открили, че времето за сигнал за пътуване от ретината на окото към мозъка е подобрено значително  сравнение с тези хора на плацебо. Научните изследвания могат да покажат че възстановяването та миелиновата обвивка на нерва е възможна, процес, известен като remyelination.

"Способността да възстанови щетите, причинени от МС, на нервите е изключително важно за хората с МС и основна цел на научните изследвания. Ние с нетърпение очакваме да чуем повече за това изследване, като очакването е, че тя от 5 до 10 години това лечение може да бъде достъпно за хората с МС.

Тези резултати на изпитването на новото лекарство ще бъдат представени на годишната среща на  Американската академия по неврология, която ще се проведе във Вашингтон.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...