Начало / НОВИНИ / / Минчо Коралски: Август е крайният срок за изграждане на информационната система за хора с увреждания

НОВИНИ

Минчо Коралски: Август е крайният срок за изграждане на информационната система за хора с увреждания

Август е крайният срок за изграждане на информационната система за хора с увреждания. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” изпълнителният директор на Агенцията на хората с увреждания (АХУ) Минчо Коралски. След изграждането, започва нейното функциониране, което на първи етап ще бъде попълване с данни чрез други информационни системи като тези на НОИ, НАП, НЕЛК и други, обясни Коларски.
„Информационната система за хора с увреждания има няколко функции. Първата е събиране на пълна информация по проблемите на хората с увреждания – статистическа и лична. Същевременно тя разполага софтуер, който на базата на методики, които са разработени в рамките на проекта, да прави възможно планирането, контрола, финансирането на политиките за хора с увреждания и да подпомага мониторинга на тези политики. Водещ в цялата тази идея е въпросът ние да можем да съберем на едно място както интересите на хората, така и възможностите на държавата в търсенето на най-добрата рационална политика, която да бъде и финансово осигурена”, посочи Минчо Коларски.
Проектът възлиза на около 2 милиона лева. „Неговото наличие ще подпомогне изграждането на отделните политики в различни области, независимо дали става въпрос за образование, заетост, достъпна среда, независим живот и всичко онова, което вълнува хората с увреждания”, заяви Коларски.
 

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...