Начало / НОВИНИ / / Магнитната терапия e полезна при лечение на симптомите на МС

НОВИНИ

Магнитната терапия e полезна при лечение на симптомите на МС

ГЕОМАГНИТНИТЕ БУРИ СЪЩО ОКАЗВАТ ВЛИЯНИЕ НА ХОРАТА С МС

Доказателствата показват, че магнитната терапия може да бъде отговорът на лечението на много симптоми на множествена склероза (МС).

Това са констатациите на изследователите, които публикуваха в сп. "Клинична неврология и неврохирургия" проучване относно ползите от пулсиращите магнитни полета върху един общ симптом на MS - парестезията. Концепцията за магнитите като лечебни устройства датира от 3000 г. пр.н.е.

Има два вида магнито-свързани терапии.

Единият включва статични електромагнитни полета (СЕП).

Другата е свързана с различни времеви / импулсни електромагнитни полета (ВИEП).

Статични магнити могат да се намерят в гривни, вложки за обувки, огърлици и други устройства.

Поддръжниците твърдят, че лечебните сили на СЕП се основават на способността им да въздействат върху тъканите, които влизат в пряк контакт с магнита и неговото статично магнитно поле. Често са опция, използвана в алтернативната медицина.

Застъпниците твърдят, че магнитната терапия осигурява електрическа честота, както и сила, и работи чрез стимулиране на йони и електролити.

Докато статичният тип терапия не е доказана, използването на ВИЕП терапията набира скорост като лечебна терапия и намира приложение при лечението на хора с МС.

ВИЕП терапията не е нова, но в миналото проучванията стигат до заключението, че тя може да се използва за намаляване на болката, възпалението и вредните последици от стреса .

Също така е одобрена от FDA за лечение на други състояния, включително лечение на мигрена , което е два пъти по-вероятно да се появи при хора с МС.

"Чрез значително увеличаване на кръвообращението и оксигенацията в тялото магнитната терапия позволява на тялото да се лекува само", каза д-р Джин ДеЛукия, от Флорида. Това е бъдещето на медицината - прогресивно лечение и ремонт на клетъчно ниво.

Изследователите потвърдиха, че парестезията може успешно да бъде лекувана с магнитни импулси.

Изследване от 2013 г. стига до заключението, че стимулацията и електромагнитните терапии също имат благоприятно въздействие върху спастичността, свързана с МС.

Умората също засяга много хора с МС. Често се лекува с лекарства, много от които имат сериозни странични ефекти.

Хората с МС, които търсят по-естествено лечение, могат да получат облекчение при излагане на магнитно лечение според проучване от 2009 г.

За магнитната стимулация е установено, че помага възстановяване на миелина, според проучване от 2012 г.  Неговото възстановяване е от ключово значение за спирането и обръщането на увреждането при МС.

Магнитите може да имат повече контрол върху МС, отколкото знаем.

Геомагнитната буря е естествено възникващо, временно нарушение на земната магнитосфера. Проучване, публикувано през април, заключи, че честотата на посещенията в болници дължаща се на остри рецидиви при МС, е по-висока по време на тези слънчеви и геомагнитни събития .

Може да има последствия и след буря.

Проучване също така посочва, че има първичен връх в процентите на ремисия на МС скоро след интензивни геомагнитни бури, последвани от "вторичен" връх от седем до осем месеца по-късно.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...