Начало / НОВИНИ / / Днес в болница "Свети Наум" се проведе обучениято на екип от рехабилитатори на новата придобивка, дарена от Асоциацията на хората с МС - NEUROFORMA

НОВИНИ

Днес в болница "Свети Наум" се проведе обучениято на екип от рехабилитатори на новата придобивка, дарена от Асоциацията на хората с МС - NEUROFORMA

Днес успешно беше проведено бучението на екип от рехабилитатори на болница " Свети Наум" - София, на дарения в началото на месец ноември 2018 г.  нов апарат, предназначен за рехабилитация на пациентите с МС. Той е на стойност 26 000 лв и е разработка на полска фирма. 

Апаратът е първи по рода си въведен в рехабилитация на държавна болница у нас. 

Neuroforma е  иновативно устройство, създадено от експерти по неврорехабилитация и невропсихология за центрове за рехабилитация, чрез което се тренират двигателните и когнитивните функции. 

Neuroforma използва технология за виртуална реалност и улавяне на движението в 2D и 3D, с доказана полза при неврорехабилитация, посредством направени научни изследвания.

Neuroforma предлага  модерно средство с biofeedback елементи за обратна връзка, което ще направи работата на професионалистите по-ефективна, а пациентите оценяват ползите от нея!

Това е поредния апарат, който даряваме на болница "Свети Наум". То тук даренията са на стойност 230 000 лв. Осигурихме за 4 години апаратите за РТМС - стимулация на двигателния център на лява и дясна хемисфера, повлиявящ двигателните функции на ръцете и краката. В допълниние болница "Свети Наум" вече работи и с апарата за лечение на уринарната инконтиненция, апарат за електростимулация на мускулатурата, апарат за дълбока магнитна терапия и вибрационна платформа.

Всичко това се случва в рамките на проекта за  "Изграждане на първи рехабилитационен център на пациенти с МС" на територията на болница "Свети Наум".

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...