Начало / НОВИНИ / / Диметил фумарат (BG-12, Tecfidera) е одобрен за лечение в Шотландия

НОВИНИ

Диметил фумарат (BG-12, Tecfidera) е одобрен за лечение в Шотландия

Институтът NICE в Англия на 11 юли обяви, че възнамерява да препоръча диметил фумарат за лечение на възрастни с активна пристъпно ремитентна множествена склероза. Обикновено се определя като 2 клинично значими рецидиви през последните 2 години или бързо променяща се тежка пристъпно-ремитентна форма на МС. NICEиздава насоки дали конкретно лечение трябва да се финансира от Националната здравна служба в Англия и Уелс.

Предстои период за обжалване до 25 юли и през август ще се издаде окончателно ръководство за лекарството. Английските лекари ще могат да гопредписват на своите пациенти от ноември 2014 г. Диметил фумарат е одобрен за лечение в Шотландия през април 2014 г.

Диметил фумарат се взема два пъти на ден, като таблетка. В клинични изпитвания е установено, че диметил фумарат намалява броя на рецидивите около половината от пациентите, приемащи лекарството в сравнение с плацебо. Резултатите се сравняват с интерферон бета и glatiramerацетат, които намаляват броя на пристъпите с около една трета. В проучване на прогресията на увреждания е установено намаление. Най-честите странични ефекти, които са установени са били зачервяване и усещане за топло, стомашно-чревно разстройство - диария, гадене, коремна болка както и главоболие.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...