Начало / НОВИНИ / / Ботокс за свръхактивен пикочен мехур e одобрен в Шотландия

НОВИНИ

Ботокс за свръхактивен пикочен мехур e одобрен в Шотландия

Консорциума Шотландски лекарства (SMC) е одобрил тип ботулинов токсин (Botox) за лечение на уринарна инконтиненция при възрастни, които имат свръхактивен пикочен мехур поради МС, където лечението с медикаменти не е ефективно.

Свръхактивен пикочен мехур е често срещан проблем при хора с МС и в резултат позивите за уриниране са чести и понякога неконтролируеми.

Хората усещат непреодолимо желание да отидат до тоалетната (познато като спешност, императивност) и може да се наложи да се ходи до тоалетната от 8 пъти на ден.

Рискът от инконтиненция или изтичане на урината е често срещан проблем и това може да създаде трудностина пациентите да водят нормален живот и при някои пациенти да оформят нежелание да напускат жилището. Пероралните лекарства, които блокират съобщенията и влияят върху спазмите на пикочния мехур са често предписвани, но за някои хора те не предоставят достатъчно контрол на пикочния мехур.

Botox е бил одобрен за хората в тази ситуация. Botox инжекции обикновено се поставя на всеки 8-10 месеца в стената на пикочния мехур, за да се отпусне и е доказана неговата ефективност в управлението на уринарна инконтиненция. Лечението се отразява на пикочния мехур при изпразването му, така че хората трябва да бъдат подготвени да извършват самостоятелно-катетеризация. В Англия и Уелс ботокс вече се препоръчва за свръхактивен пикочен мехур, където първоначалното лечение е неефективно.
 

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...