Начало / НОВИНИ / / Alemtuzumab (Lemtrada) ще бъде разрешен за ползване от есента на 2014 т. във Великобритания

НОВИНИ

Alemtuzumab (Lemtrada) ще бъде разрешен за ползване от есента на 2014 т. във Великобритания

Националния институт за здраве и грижи във Великобритания обяви, че възнамерява да препоръча alemtuzumab за възрастни с активна пристъпно ремитентна множествена склероза. Институтът издава насоки за това дали процедурата трябва да се финансира от Националната здравна служба в Англия и Уелс.

Има период на обжалване период до 22 април и тогава Инситутът ще издаде окончателни препоръки през юни.  Те са приложими 3 месеца от датата на публикуване, така че невролозите ще могат да предписват alemtuzumab от октомври 2014.

Това решение отмени предходното да не се препоръчва alemtuzumab направено в предишния Консултативен документ, издаден през декември 2013 г..

Лечението с Alemtuzumab се състои от интравенозна инфузия в 5 последователни дни, последвани 12 месеца по-късно от интравенозни инфузии на 3 последователни дни.

Открити са следните по-сериозни странични ефекти - хиперфункция на щитовидната жлеза, което засяга приблизително 1 на 5 пациенти, идиопатична тромбоцитопенична пурпура (ITP), заболяване, което не позволява на кръвта да се съсири, което  засяга 1 на 100 пациента.

Поради това се налагат ежемесечени изследвания на кръв и урина, за да се следи за такива странични ефекти.

Alemtuzumab ще бъде важно допълнение към обхвата на наличните болест-модифициращи терапии за MС.

По-голяма ефикасност и графикът на дозиране на alemtuzumab представляват новаторско допълнение към възможностите за лечение за пристъпно ремитентна МС.

Аlemtuzumab ще се превърне във възможност за всеки пациент с активна пристъпно ремитентна МС, да избере своята  болест-модифицираща терапия, която им даде най-добрия баланс между риска и ползата в консултация с техния невролог и MС сестра.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...