Начало / НОВИНИ / / Alemtuzumab (Lemtrada) е одобрен за лечение на пациенти с пристъпно ремитентна МС в Шотландия

НОВИНИ

Alemtuzumab (Lemtrada) е одобрен за лечение на пациенти с пристъпно ремитентна МС в Шотландия

Шотландският консорциум за лекарства (SMC) публикува становище, че alemtuzumab може да се използва за лечение в Шотландия на пациенти с пристъпно ремитентна МС, които показват доказателства за активност на заболяването, с клинични пристъпи или след ядрено-магнитен резонанс.

Пристъпно ремитентна МС засяга 85 % от всички пациенти с първоначалната диагноза MС. Лечението с alemtuzumab се състои от интравенозна инфузия в 5 последователни дни, като след 12 месеца се поставят инфузии в 3 последователни дни. При повечето пациенти не се изисква допълнителни курсове на лечение.

Страничните ефекти от приемането на медикачента включват - нарушения в работата на щитовидната жлеза, нарушение, при което не позволява на кръвта да се съсирва, идиопатична тромбоцитопенична пурпура (ITP). Необходимо е и месечно изследване на кръв и урина, като тестовете са необходими да се правят за 48 месеца след последната инфузия.

Alemtuzumab е одобрен от Националния институт за здраве и грижи (NICE) за използване от Националната здравна служба в Англия и Уелс и могат да бъдат предписвани на пациентите от края на август 2014 г..

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...