Начало / НОВИНИ / / 410 пациента преминаха на лечение с РТМС апарата, дарен от Асоциацията на хората с МС на болница „Свети Наум“

НОВИНИ

410 пациента преминаха на лечение с РТМС апарата, дарен от Асоциацията на хората с МС на болница „Свети Наум“

За периода от месец септември 2014 г. до края на месец април 2015 г. през  отделението по Физиотерапия и неврорехабилитация към УМБАЛНП „Свети Наум” ЕАД за лечение с апарата за транскраниална магнитна стимулация са преминали 410 пациента, страдащи от множествена склероза, в това число пациенти приети за амбулаторно провеждане на лечение и такова, в специализираното отделение на болницата, по линия на клинични пътеки на НЗОК.

Освен това са лекувани 4 пациента след преживян мозъчен инсулт, двама – с ЛАС и четирима оплакващи се от главоболие. Лекарите отчитат, че при 90% от случаите на болни с МС, както и след преживян мозъчен инсулт, се наблюдава подобрение в неврологичната симптоматика- намаляване на спастичността на мускулите в засегнатите крайници и повишаване на мускулната сила. Като резултат се отчита подобрена походка, както и положителен ефект върху тазоворезервоарните нарушения.

Припомняме, че през април 2014 г. Асоциацията на хората с МС дари на болницата РТМС апарата на стойност 75 000 лв., с цел да се помогне максимално за рехабилитацията и подобряване състоянието на пациентите с МС.

КОМИСИИ В СТРАНАТА ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТПУСКАНИ ОТ НЗОК

редактор сайт

СОФИЯ - УМБАЛНП - "СВ. НАУМ" УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" УМБАЛ "ЦАРИЦА...